Follow Us


Subscribe to our

Newsletter

210 2022060

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

210 2022060
0

Τηγάνια μαγειρικής Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

cooking pans


Ο απαραίτητος βοηθός κάθε κουζίνας

Το τηγάνι είναι ένα βασικό σκεύος μαγειρικής που χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, από τηγανίτες και κρέπες μέχρι μπιφτέκια και λαχανικά. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε κουζίνα, ανεξάρτητα από το επίπεδο μαγειρικής εμπειρίας του χρήστη

Είδη τηγανιών

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τηγανιών διαθέσιμα στην αγορά, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πιο κοινά είδη τηγανιών είναι:

Αντικολλητικά τηγάνια

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν στο τηγάνι. Αυτό τα καθιστά ιδιαιτέρως κατάλληλα για τηγάνισμα ευαίσθητων τροφίμων, όπως αυγά και ψάρια

Τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εστίες μαγειρέματος. Είναι επίσης πολύ ασφαλή για την υγεία, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να απελευθερωθούν κατά το μαγείρεμα

Τηγάνια από μαντέμι

Τα τηγάνια από μαντέμι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Επίσης, αναπτύσσουν μια φυσική αντικολλητική επίστρωση με την πάροδο του χρόνου

Γκριλιέρες

Οι γκριλιέρες είναι ένα είδος τηγανιού με ανάγλυφη επιφάνεια που δίνει στα τρόφιμα μια τραγανή γεύση. Χρησιμοποιούνται συνήθως για να ψήσουν μπιφτέκια, κοτόπουλο και λαχανικά

Σωτέζες

  • Οι σωτέζες είναι μικρά, βαθιά τηγάνια που χρησιμοποιούνται για σοτάρισμα και μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Είναι ιδανικές για πιάτα όπως ριζότο, σάλτσες και μαγειρευτά
  • Σωτέζα

Πώς να επιλέξετε το σωστό τηγάνι

Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Το μέγεθος: Τα τηγάνια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Το μέγεθος που θα επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειάς σας και από το είδος των πιάτων που σκοπεύετε να μαγειρέψετε.
  • Το υλικό: Το υλικό του τηγανιού επηρεάζει τον τρόπο που μαγειρεύει το φαγητό. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για ευαίσθητα τρόφιμα, τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά και τα τηγάνια από μαντέμι αναπτύσσουν μια φυσική αντικολλητική επίστρωση με την πάροδο του χρόνου.
  • Η τιμή: Τα τηγάνια διατίθενται σε διάφορες τιμές. Η τιμή εξαρτάται από το υλικό, το μέγεθος και την ποιότητα του τηγανιού.

Φροντίδα των τηγανιών

Για να διατηρήσετε τα τηγάνιά σας σε καλή κατάσταση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Πλύντε τα τηγάνιά σας αμέσως μετά το μαγείρεμα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή απορρυπαντικά που θα μπορούσαν να βλάψουν την επίστρωση του τηγανιού.
  • Αν το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό, μην το θερμαίνετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  • Εάν το τηγάνι σας είναι από μαντέμι, μπορείτε να το λιπάνετε ελαφρώς μετά από κάθε χρήση για να διατηρήσετε την αντικολλητική του επίστρωση.

Με τη σωστή επιλογή και φροντίδα, τα τηγάνιά σας θα σας κρατήσουν για πολλά χρόνια












ELEFTHERIOU-ELEKTRO

Ανεμιστήρες VS Κλιματιστικών
Από Nikos Eleftheriou 11 May, 2024
Ανεμιστήρες VS Κλιματιστικών Ποια Επιλογή Σας Ταιριάζει; Ζεστό καλοκαίρι; Δροσερή λύση! Καθώς ο ήλιος καίει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για δροσιά γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Αν ψάχνετε για τρόπο να δροσιστείτε, ίσως σκέφτεστε αν οι ανεμιστήρες ή τα κλιματιστικά ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε επιλογής
Από Nikos Eleftheriou 19 Apr, 2024
Ηλεκτρικές Ψηστιέρες
Competition business
Από Nikos Eleftheriou 08 Mar, 2024
Competition in business
Share by: